Oot – verschillende soorten granola’s – Review

Een poosje geleden kreeg ik (Marija) van het bedrijf Oot een proefverpakking om hun granola te testen. Oot is een bedrijf, opgestart in 2015 door Valentine van der Lande, dat staat voor ècht goede granola. Hieronder een stukje van de site:

Oot Granola is puur natuur. We doen ons best om zo goed mogelijk voor die natuur te zorgen, en voor jou en voor onze omgeving. Daarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten voor onze granola en zoveel mogelijk gerecycled en recyclebaar materiaal voor onze verpakkingen. En we hebben een direct distributiemodel dat een stuk minder vrachtwagens, plek in winkels en afval met zich meebrengt.

ootGezond
Ze houden dus van gezonde ontbijtgranen. En laat ik daar nou net ook van houden! Al een aantal jaar bak ik mijn eigen granola. Heerlijk vind ik het! En ik wéét dat het gezond is, omdat ik er alleen maar gezonde ingrediënten in doe. Dat doet Oot dus ook. En daarom hou ik er ook zo van.
De granola’s zijn biologisch, glutenvrij en zitten tjokvol goede dingen. Ze hebben 4 verschillende smaken en elke granola bevat:

– Minstens 30% noten, pitten & zaden
– Minstens 11% eiwitten en 5% vezels
– Minder dan 10% natuurlijke suikers

ootLekker
Inmiddels heb ik alle vier de smaken geproefd en ik vind ze echt heel erg lekker. De Paleomix is heel lekker knapperig, maar toch ook zacht. Fijn van smaak, niet te overheersend. Zo houd je in je bakje veel ruimte over voor de smaak van je fruit en kwark. De mix met pitten, noten en kaneel is ook net zo lekker! Heerlijk knapperig en smaakvol. Superlekker ontbijtje! De mix met cacoa boekweit is echt een feestje! Zo’n heerlijke chocoladesmaak. Wetende dat het ook gezond is. Mij heb je hiermee, hoor. De Chai Spice is de vierde smaak en lijkt nog het meest op de granola zoals ik die maak. Lekker met kaneel.

ootAanrader
Alle vier zijn ze echt heerlijk en gezond. Een aanrader om eens te bestellen en te proberen. Wie weet ben je om en wil je niet anders meer. Het is in ieder geval een stuk gezonder dan de meuk (sorry voor iedereen die dit wel eet, maar ik vind het niks…) die je in de supermarkt kan kopen (suiker!) en het smaakt heel lekker. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, bestel je het lekker hier.

Was jij al bekend met Oot?


Regelmatig schrijven wij reviews over diensten en producten. Heb je onlangs de review over Den Bosch gemist? Lees het alsnog hier.

Of lunchtentjes in Den Haag zoals: Brasserie Berlage, Happy tosti en Anne&Max op de Fred.

11 gedachten over “Oot – verschillende soorten granola’s – Review

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: