Speelgoed voor een 7 jarige

Ik vind het echt lastig om speelgoed te vinden voor Tijn. Hij wordt deze zomer 7 en het klinkt misschien raar, maar hij is gewoon niet heel erg fan van speelgoed op zich. Als ik weleens kindjes in mijn omgeving zie, die helemaal op kunnen gaan in LEGO, dat heeft hij niet.

Buiten spelen
Natuurlijk speelt ie met speelgoed en hebben we er ook veel te veel van thuis, maar hij weet zelf ook nooit echt goed wat hij wil hebben. Het allerliefste speelt hij gewoon lekker buiten. Voetballen of bijvoorbeeld verstoppertje of tikkertje, dat doet ie het liefste. Lekker veel met vriendjes spelen en actief bezig zijn. En natuurlijk de ipad, maar die laten we even buiten beschouwing vandaag, daar kan ik een aparte blog over schrijven 😉

Spelletjes
Hij is echt gek op spelletjes. Gelukkig vinden wij dat thuis ook heel leuk en is hij inmiddels op een leeftijd dat hij de volwassen spellen mee kan doen. Ik heb lang gewacht op dit moment, maar nu zitten we in het weekend vaak Kolonisten van Catan te spelen of Monopoly. Is toch een stuk leuker dan Memory of Bunny Hop ☺

Interesses
Met wat voor speelgoed speelt hij nu dan wel? Of welke interesses heeft hij? Hierbij een lijstje:

 • Knikkerbaan: Hij vindt het heel mooi om te spelen met knikkerbanen. We hebben thuis 2 houten knikkerbanen die je op verschillende manieren in elkaar kan zetten en dat vindt hij dus heel leuk.
 • Kapla: Daar kan hij ook wel leuk mee spelen, maar het blijft wel een beetje bij de basis bouwwerken.
 • Puzzels: Hij vindt puzzelen ook heel leuk om te doen. We hebben thuis puzzels met heel veel stukjes en zo’n puzzelmat die je kan oprollen als je even klaar bent (ideaal echt!), dus daar kan ie ook wel echt zoet mee zijn
 • Muziek: Hij vindt het ook heel leuk om met muziek bezig te zijn. Hij houdt van luisteren naar muziek en dansen, dus daar kan ik misschien ook nog wel wat mee.
 • Sport: Hij vindt eigenlijk alle sporten heel leuk. Hij zit op voetbal en nog op zwemmen, dus het is niet de bedoeling dat ie op nog een sport gaat, maar iets sportiefs zou ook leuk zijn.

Fiets
Nu weet ik voor ons al een cadeau die we aan Tijn willen geven, een mooie nieuwe fiets. Maar er zijn natuurlijk meer mensen die hem iets willen geven. Dus ik dacht, misschien hebben jullie nog tips voor mij? Ik ben er voor de verandering eens op tijd bij, dus dan kan ik een goede lijst maken! En is er zijn gedurende het jaar natuurlijk meer momenten om iets te geven, dus een lijstje met leuke cadeaus komt altijd van pas. Ik ben benieuwd!


Ben je nog op zoek naar uniek cadeau voor je kind? Lees snel verder.

Wil je eens een keer een ander uitje dan normaal doen? Misschien zit hier iets bij!

 

14 gedachten over “Speelgoed voor een 7 jarige

Voeg uw reactie toe

 1. Geef hem een eigen radio.
  Een boek met kapla voorbeelden. Kado bon voor de bios. Nieuwe voetbalschoenen. Duikstenen/ringen voor in het zwembad.

 2. Skibbo of uno, dat zijn leuke kaart spelletjes, regenwormen.
  Misschien sparen voor een goed skateboard. Mijn meiden sparen nu vaak zelf voor een groot cadeau. Ik laat ze iets kiezen waar ze voor kunnen sparen. Ook zijn ze gek op woordzoekers, puzzelboekjes voor hun leeftijden. Maar inderdaad het blijft altijd weer zoeken naar iets nieuws. Een abonnement op de Donald Duck of Okki, zelf post krijgen is heel leuk!
  Succes ermee

  1. Ja Donald duck abo was ik vergeten erbij te zetten. Die heeft ie. Vindt ie geweldig!
   Sparen voor een grote cadeau vind ik ook een goeie tip, dank je!

 3. Leuke tips! Hier stond ook een nieuwe fiets op de verlanglijst. Ze mocht na een halfjaartje ook zelf naar school gaan fietsen. Beste spannend, maar gelukkig ging het heel goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: