Bladerdeeg borrelhapjes

Borreltijd! Dat is toch de beste tijd van de dag? Ik vind het altijd zo’n gezellig moment. Niet alleen maar voor de wijn natuurlijk, maar ook voor de lekkere hapjes en gewoon het tijdstip. Ik hou ook echt van borreldates met vrienden. Ten eerste omdat het met kids super fijn is omdat je dan geen oppas nodig hebt, die kunnen namelijk gewoon mee en spelen met de kids die er ook zijn. En ten tweede dat het dan (met kids dus) niet super laat wordt en je de volgende dag ook weer fris en fruitig bent. Maar ook gewoon thuis met z’n vieren hou ik van borrelmomenten,

Insta stories
Ik had laatst op insta stories 2 heerlijke bladerdeeg borrelhapjes geplaatst voor een borreldate en kreeg van meerdere van jullie de vraag naar het recept. Dus bij deze de recepten. Veel mensen gebruiken voor het maken van dit soort hapjes altijd crème fraîche, maar ik gebruik altijd om het wat luchtiger te houden Griekse yoghurt of magere kwark.

Bladerdeeghapje met mozzarella (4 stuks)

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • groene pesto (liefst zelfgemaakt, maar uit een potje kan ook natuurlijk)
  • cherry tomaatjes
  • pijnboompitjes
  • 2 eieren
  • beetje geraspte kaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Hoe maak ik het?
Je laat de bladerdeeg velletjes ontdooien en pakt een muffin vorm. Je vet deze in met een beetje olijfolie en legt de ontdooide velletjes er in. Je vult de bodem met wat groene pesto en gesneden cherrytomaatjes, Je klopt de eitjes los met de Griekse yoghurt en een beetje geraspte kaas. Je giet dit erover heen. Niet helemaal vol, anders loopt het over. Je doet de pijnboompitjes erover heen en als laatste de plakjes mozzarella en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een minuut of 20. Ze zijn klaar als het bladerdeeg een mooie bruine kleur heeft gekregen.

Bladerdeeghapje met prei en spekjes (4 stuks)

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • magere spekjes
  • 250 gram prei
  • 2 eieren
  • geraspte kaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Hoe maak ik het?
Je laat de bladerdeeg velletjes ontdooien en pakt een muffin vorm. Je vet deze in met een beetje olijfolie en legt de ontdooide velletjes er in. Je bakt de spekjes en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Je bakt de prei en gooit op het laatste de spekjes erbij. Je vult de bodem met het spek / prei mengsel, Je klopt de eitjes los met de Griekse yoghurt en de geraspte kaas. Je giet dit erover heen. Niet helemaal vol, anders loopt het over. Je zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een minuut of 20. Ze zijn klaar als het bladerdeeg een mooie bruine kleur heeft gekregen.

Varianten
Je ziet dat je op deze manier een miljoen varianten kan maken. Met pakjesavond heb ik de taak gekregen om een hapje te maken met chorizo (we houden een Spaanse avond) en heb ik van de bladerdeeg de letter S gevormd met een heerlijke chorizo, paprika, uit, knoflook en kaas mengsel.

We zijn heel benieuwd naar jullie favoriete borrelhapje, laat het ons weten in de comments!


Volg je ons al op Instagram trouwens? En of Facebook? Vinden we leuk!

We maken regelmatige lekkere, gezonde (soms iets minder gezond) gerechten. Klik hier voor onze receptenpagina.

 

 

One thought on “Bladerdeeg borrelhapjes

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: