Linzen / tomaten / paprikasoep – recept

Zoals jullie zien, ik heb niet echt een goede naam voor dit recept. Er zit zoveel lekkers in deze soep dat bijvoorbeeld alleen linzensoep de lading niet dekt en deze soep verdient meer 😉 Ik heb ooit een keer een recept voor linzensoep in een tijdschrift gezien, daar komt de inspiratie vandaan. Is al lang geleden, dus heb er mijn eigen draai aan gegeven.  Maar er zitten dus onder andere linzen in. linzen

Comfort food
Het is inmiddels al een tijdje herfst, de winter zit er zelfs aan te komen. En dat betekent dat het weer tijd voor heerlijk warm comfort food wordt of zelfs al is wat mij betreft. Een een goede pan soep hoort daar wat mij betreft echt bij.

Kinderen en groenten
Wat ik ook altijd fijn vind aan soep is dat mijn kids dit best goed eten. Lekker een broodje erbij en dippen in de soep en met soepstengels. En op deze manier krijgen ze toch heel veel groenten binnen. En zoals bij de meesten van ons, groenten behoort vaak niet tot het favoriete eten van de kids, dus dit is dan een goede optie!

Heb je onze andere recepten al gezien?  

Maar genoeg geklets, hier komt het recept, waar daar zitten jullie natuurlijk allemaal op te wachten 😉

Wat heb je nodig?

  • bouillonblokjes (ik gebruik meestal groentebouillonblokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 (rode) uien
  • 2 grote winterwortels
  • 3 rode paprika’s
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 250 gram rode linzen
  • blikje kikkererwten
  • stukje gember
  • kruiden zoals komijn, chilipoeder, peper en zout en een snufje kaneel

Hoe maak je het?
linzenJe begint met het aanbakken van de ui knoflook in een grote soeppan met wat olijfolie. Je doet de gesneden winterwortelen en paprika’s  en ook de kruiden erbij. Je kunt natuurlijk variëren met alle soorten kruiden en kruiden toevoegen die jij lekker vindt. Je schilt en snijdt de gember en roerbakt die er ook bij. Als alles lekker aangebakken is doe je de gepelde tomaten erbij en de linzen. Je roert alles door elkaar en doet er 2 bouillonblokjes bij en vult het aan met kokend water.

Je laat alles op laag vuur koken. Na ongeveer 20/25 minuten doe je ook de kikkererwten erbij. Dit laat je dan ook nog 10 minuten koken. Je kan dit gewoon op het vuur laten staan zonder dat je iets hoeft te doen. Vervolgens pak je de staafmixer en zet je die in de pan. Zorg dat het nog wel een beetje grof blijft, dat is het lekkerste. Vind je de soep te dik (ik vind dat zelf erg lekker), doe er dan nog wat water bij.

Wil je het wat pittiger maken, doe er dan meer chilipoeder doorheen, maar voor de kinderen is dat meestal niet een goede idee 😉

Avondeten
Je hebt nu genoeg soep om 2 keer van te eten. Wij eten dit meestal een keer als avondeten en een keer als lunch en als we dan nog over hebben, vriezen we het in. Ideaal voor als je een keer voor de kinderen wat te eten nodig hebt en je geen zin hebt om te koken.

Doe er een lekker stokbroodje uit de oven bij, of een lekkere quiche en je hebt echt een heerlijke warme maaltijd.

Weekend
Wij maken dit ook vaak in het weekend en hebben dan voor maandag (een drukke dag) al het eten klaar, ideaal! Gratis tip 🙂


Heb je het recept voor een overheerlijke paella al gezien? De moeite waard!

 

 

 

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

Weet je het zeker?

Door niet akkoord te gaan heeft u geen toegang meer tot onze site en wordt u uitgelogd.

%d bloggers liken dit: