Frittata – makkelijke en lekkere borrelhap

Het is bijna Oud & Nieuw! En op oudejaarsavond wil je toch een lekker hapje erbij? Hierbij een recept voor een super lekker, makkelijk en ook nog een gezond hapje. Dat mag wel in combinatie met de oliebollen en appelflappen toch? Dus hierbij een recept voor een heerlijke frittata!

frittataWat heb je nodig?
– ei (6 à 7)
– verse spinazie
– ui
– teentje knoflook
– crème fraîche
– geitenkaas
– tijm
– peper en zout

 

frittataWat ga je doen?
Roerbak in een olijfolie een ui, knoflook en de spinazie in een hapjespan met een beetje peper en zout. Doe dit in een ovenschaal of bakvorm (bekleed met bakpapier). Mix in een andere kom de eieren en 2 eetlepels crème fraîche. Zet er nog even de staafmixer in om er een gladde massa van te krijgen. Giet het eimengsel ook in de bakvorm over de spinazie heen. Brokkel er de geitenkaas overheen en strooi er nog wat tijm overheen. Stop het dan 20 minuten in de oven op 180 graden en klaar is Kees. Serveer de frittata warm, dan is het het lekkerst.

 

Eet smakelijk en alvast een hele goede, gezellige en fijne jaarwisseling!


Heb je onze andere recepten ook al gelezen?
We hebben bijvoorbeeld een heel lekker receptje van een linzen/tomaten/paprikasoep. Past perfect bij de tijd van het jaar. Of een recept van heerlijke paella om de zomer weer even in huis te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: