Bananenbrood – Havermoutbrood

Er zijn online denk ik wel 10.000 versies van een bananenbrood te vinden. Ik denk eerlijk gezegd ook dat ik er misschien wel 9.999 heb uitgeprobeerd. Maar inmiddels heb ik een eigen versie die ik meestal maak, al moet ik zeggen dat ik ook vaak kijk wat ik in huis heb en daarmee een bananenbrood maak.

bananenbrood

Mijn recept
Maar omdat ik nog best af en toe vragen krijg, als iemand bij mij een stukje bananenbrood krijgt, hoe ik dit maak, dacht ik: Laat ik er een artikel overmaken. Dus hierbij: Het bananenbrood naar recept van Laura.

 

Inspiratie
Misschien eerst goed om nog even te zeggen van welke sites / foodbloggers ik mijn inspiratie meestal haal. Dat zijn er heel veel, maar de sites die ik het meeste raadpleeg zijn:

Ingrediënten
Eigenlijk maak ik altijd een bananen/havermout brood. Hierbij de ingrediënten die ik gebruik:

  • 3 grote rijpe (heel rijp) bananenOngeveer 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • Handje walnoten
  • (bevroren) Blauwe bessen en frambozen
  • Een stuk of 12 dadels
  • Pompoenpitten of zonnebloempitten

Bereiding
Ik doe de bananen, het havermout, de kaneel, het bakpoeder en de eieren in een keukenmachine en maal het tot een gladde massa. Vervolgens roer ik er de gehakte walnoten, de dadels in stukjes gesneden en de bevroren blauwe bessen en frambozen doorheen zodat die er dus grof doorheen zitten. Ik vet een bakvorm in en giet alles erin. Ik doe de pompoen of zonnebloempitten er overheen en bak het brood in ongeveer 45 minuten tot een uur gaar op 200 graden.

bananenbrood

Mijn oven gaat net wat minder snel dan andere ovens, dus misschien moet het wat korter bij jouw oven en op 180 graden. Vervolgens laat ik het afkoelen en doe ik het daarna in de koelkast om het brood een beetje smeuïg te houden. En dan hebben we voor een paar ochtenden een heerlijk ontbijt! De kids vinden het ook echt lekker. Eet smakelijk!


Heb je ons gezonde tussendoortje al gezien? ideaal ook voor de kinderen om mee te geven naar school,

6 gedachten over “Bananenbrood – Havermoutbrood

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: