We gaan voor één zoen, jij ook?

Je komt binnen op een verjaardag en je bent wat aan de late kant. Het is wel zo beleefd om iedereen persoonlijk gedag te zeggen (dat probeer je je kids ook mee te geven…), dus geven we niet iedereen één zoen, maar 3 zoenen. Dat is ooit door iemand bedacht. In Nederland geven we iedereen die je persoonlijk kent 3 zoenen. In Frankrijk geven ze op de meeste plaatsen 2 zoenen, maar in de champagnestreek zelfs 4! Man man man, daar ben je dan lang mee bezig .

Oproep voor één zoen
Hoe intiem een zoen kan zijn, het heeft toch iets afstandelijks als je je beste vrienden 3 zoenen geeft. Dat doe je namelijk ook bij je oma (en andere oude mensen).  Eén zoen is toch veel gezelliger? Daarom nu: een oproep voor één zoen. Wij gaan voortaan bij vrienden en goede bekenden maar één zoen geven. Doe je mee?

Awkward
Om awkward momentjes te voorkomen, ga je vooraf aankondigen dat je maar één zoen geeft. Dat is vooral voor mannen heel duidelijk. Mannen vinden het namelijk bloedirritant als jij ze 1 zoen geeft en zij nog onderweg zijn naar 3 zoenen. Dus vooral bij mannen moeten we het goed aankondigen.

Gewoonte
één zoen
Misschien dat we onze ouders, ooms en tantes hierin nog niet mee krijgen. Het is voor hen ook heel lastig om “eeuwenoude gewoontes” te doorbreken. Wij zijn nog jong en vitaal en kunnen dit veel beter aan ;). Het zal in het begin nog even schakelen zijn wie we één of drie zoenen geven, maar dat kunnen wij wel aan. Na een tijdje wordt het een gewoonte en zal het logisch zijn dat we maar één zoen geven.

Wij gaan de uitdaging aan. Jij ook?


Wij hebben meerdere vriendinnengroepen en we hebben meerdere ‘concepten’. Bijvoorbeeld ons AA concept. Of maandelijkse dates die we van tevoren hebben vastgelegd. Iets voor jou?

8 gedachten over “We gaan voor één zoen, jij ook?

Voeg uw reactie toe

  1. Jaaa super fijn als het naar 1 gaat. Oké bij de ouderen onder ons kunnen we het nog wel bij 3 houden maar die zie je niet zo vaak toch??!! Ik ga het voortaan ‘aankondigen’ en hou het bij 1 zoen. Ik hou er nu al van 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: